Allt om betong

Vi kan betong. Sedan 1932 har vi producerat och levererat färdig betong till Stockholm och övriga Sverige. Här hittar du några exempel från vår kunskapsbank.

Vad undrar du över? Har du några frågor om betong? Hör av dig till oss så hjälper vi dig. Välkommen!

Betong har funnits mycket länge, faktiskt redan under romarriket. Det är ett byggmaterial med en mängd fördelar och ändå är det så enkelt. Det tillverkas av berg, grus och cement som mest består av kalksten.

Betong består alltså av ämnen som finns i naturen och egenskaperna påminner om naturstenens. Det innebär att det går att återvinna betong. Närmare bestämt 100 procent - oftast i form av fyllnadsmaterial. Betong håller också väldigt länge. En byggnad i betong håller långt mer än 100 år. Dessutom bibehåller betongen sina egenskaper utan större krav på underhåll. Det är inte märkligt att betong är väldens mest använda konstruktionsmaterial, för det används inom alla områden: bostäder, broar, tunnlar, dammar och vägar. Det är bland annat betongens höga hållfasthet och formbarhet som är dess fördel, men till det kan man också lägga de estetiska möjligheterna där i princip bara fantasin sätter gränser.
 Betong kommer därför alltid spela en viktig roll i samhällsbyggandet. Till våra produkter

Soluppgång

Betong - världens viktigaste byggmaterial