Magdalena Binglöv – ny fabrikschef i Norrköping

Magdalena Binglöv fabrikschef på Linköpings betongfabrik
Magdalena Binglöv

Magdalena Binglöv bor i Linköping och är nybliven fabrikschef för betongfabriken i Norrköping. Hon har jobbat i cirka 5 år inom Heidelberg Materials och trivs bra med både sin utveckling och kollegorna. 

Grattis till nya jobbet. Hur känns det?

– Tack, det känns bra och spännande. Och lite nervöst. Det innebär ju en hel del nytt ansvar. 

Var det något du planerade att bli?

– Nej, det var mer en slump. Förra fabrikschefen skulle gå vidare till andra uppgifter och då blev jag tillfrågad av produktions- och av regionchefen och efter att ha funderat en stund så tackade jag ja helt enkelt. 

Vad är roligast med att vara fabrikschef? 

– Ja, det var ju en bra fråga, men jag har nog lika roligt nu som tidigare. Jag har trivts bra med alla uppgifter jag haft inom Heidelberg Materials. 

Hur ser en typisk dag ut för sig?

– Det är nästan omöjligt att säga för det är så olika, men planering av bilar och pumpar är återkommande så att alla vet var de ska vara nästa dag. Sedan är det mycket kommunikation både med kunder och inom Heidelberg. Det kan handla om allt från att ta emot ordrar och fakturafrågor till utvärderingar. Jag är såklart också med i produktionen med provtagning, blandning av betong samt beställning av material för att hålla produktionen i gång med mera. Men som sagt, den ena dagen är inte lik den andra, vilket jag trivs bra med. 

Vad gjorde du tidigare?

– Jag började som betongbilschaufför 2018 och två år senare gick jag över till att bli processtekniker, vilket är ganska likt det jag gör nu. Lite fler arbetsuppgifter och större ansvar bara. 

Vad krävs för utbildning och erfarenhet för fabrikschefsjobbet?

– De enda kraven som finns är att ha gått Betongkurs klass 1 och 2 för fabrikstillverkad betong. Men sedan är det bra att ha lite erfarenhet såklart och det kan också vara en fördel om man gillar matematik och att räkna, då blir kurserna och arbetsdagarna lättare, avslutar Magdalena och lägger till: 

– Sedan måste man ju så klart gilla att arbeta med betong OCH människor, för man möter många människor i arbetet.