Jonas Henningsson, betongbilschaufför

Jonas Henningsson, rotorbilförare.

Jonas bor i Landskrona, nära betongfabriken i Billeberga. 

Hur länge har du jobbat på Betongindustri?
- I februari 2021 är det 15 år. Innan dess arbetade jag 22 år med växtförädling. Det var också bra, men jag har aldrig ångrat bytet. 

Vad är det som gör att du trivs så bra? 
- Det är mycket. Dels är det gemenskapen och kulturen som gör att jag har saker att prata om på fikastunden. Sedan jobbar jag från Billeberga betongfabrik som är en mindre fabrik. Det ger en familjär stämning och uppdragen är ofta lite mindre. 

- Många av mina jobb kan jag lösa själv med hjälp av den hängränna som finns på bilen. Då blir det mer hantverk över jobbet än när jag måste kalla in en pumpbil. Jag trivs med självständigheten. 

- Jag gillar att ha eget ansvar för bilen och att ta hand om den. Det är stimulerande. 

Hur ser en vanlig dag ut för dig? 
- Oftast är det full rulle på förmiddagen i och med att alla byggen vill ha betongen så tidigt som möjligt. Det handlar om härdningstid för betongen snarare än att man vill gå hem tidigt.  

- Vi försöker styra fler leveranser till eftermiddagarna. Men det är svårt, även om vi till och med erbjuder rabatter för att ta en senare leverans. För oss handlar det om att få jämnare leveranser över dagarna. 

Vad har du för bakgrund? 
- När jag började på Betongindustri så hade jag C-körkort och ett stort intresse för maskiner och lastbilar. Det var framför allt lastbilintresset som lockade mig till Betongindustri. Min far var nämligen åkare, så jag har haft med det sedan modersmjölken kan man säga.