Bygg en hållbar framtid med evoZero: Betong med noll nettoutsläpp från Heidelberg Materials

I slutet av året kommer världens första fullskaliga CCS-anläggning i cementindustrin att vara färdigställd i Heidelberg Materials fabrik i Brevik, Norge. Under 2025 kommer anläggningen att tas i drift, vilket innebär att hela 400 000 ton koldioxid om året fångas in och lagras permanent.

Nu presenterar vi evoZero – en cementprodukt som gör det möjligt att bygga med betong med noll nettoutsläpp. evoZero är samma högkvalitativa cement som tidigare, men med en avgörande skillnad: koldioxiden har fysiskt fångats in vid fabriken för att lagras permanent. Detta innebär att produkten inte belastar miljön genom koldioxidutsläpp.

På Heidelberg Materials Betong Sverige är vi stolta över att vi med tillgång till denna cement från Brevik, också kan erbjuda våra kunder betong med evoZero.

Betong med lågt klimatavtryck

Från och med andra halvan av 2025 kommer evoZero att levereras från Brevik, och i samband med det kommer vi kunna tillverka betong med exceptionellt lågt klimatavtryck. Eftersom cementprodukten är densamma som tidigare påverkas inte prestanda eller hållfasthet – dessa parametrar är precis lika goda som alltid.

De aktörer som väljer att bygga med evoZero går i framkant när det gäller klimatmedvetet byggande och kommer utan tvekan att nå en särställning i framtidens hållbara byggande. 

Visst vill du vara en av dem?

Tveka inte att höra av dig om du har frågor!