Nya trailerbilar och pumpar, säkrare och bättre för miljön

Betongindustri investerar i nya betongbilar och pumpar varje år. Det som gör detta år speciellt är att vi har beställt sammanlagt nio stycken trailerbilar som lastar upp till elva kubikmeter per bil, berättar Björn Johansson som är transportchef på Betongindustri.

Den stora anledningen till att man beställt så många trailerbilar är de stora leveranser som kommer att ske till olika infrastrukturprojekt runt om i främst Stockholmsområdet, i första hand Förbifart Stockholm. De ”vanliga” betongbilarna kommer att stationeras runt om i Sverige och likadant är det med de sammanlagt tio pumpbilarna som är beställda. 

Björn Johansson, transportchef Betongindustri.

– När det gäller trailerbilarna kommer fem bilar att stationeras i Stockholm medan två ska placeras i Skåne och två i Linköping. Trailerbilarna byggs i princip helt klara hos företaget de Boeuf i Belgien och transporteras sedan hit till oss där vi gör vissa mindre justeringar och sedan sköter allt med besiktning och pappersarbete kring registrering innan bilarna kan tas i bruk, berättar Björn.

När det gäller vanliga betongbilar och pumpar köper Betongindustri chassin från olika tillverkare. Sedan sker påbyggnaden hos ett par företag som man har haft ett flerårigt samarbete med.

– Oavsett om det handlar om trailerbilar eller andra bilar ökar miljöhänsynen eftersom varje ny bil har den senaste säkerhets- och miljötekniken, förklarar Björn.

Läs även Hälsa och säkerhet prioriteras på Betongindustri 
Läs även om pumpmaskinistens vardag i säkerhetsarbetet