Magdalena Binglöv, betongbilschaufför och snart processtekniker

Magdalena Binglöv bor i Linköping och har arbetat som betongbilschaufför på Betongindustri i två år. Sedan en tid tillbaka sitter hon dock vid datorerna i betongfabriken i Linköping och blandar betong.

Hur kommer det att att du hamnade här istället för i förarhytten?
- Jag fick helt enkelt frågan om jag ville hjälpa till på fabriken och det lät kul, tyckte jag, så nu gör jag det.

Hur tycker du det är då?
- Lärorikt! Svarar Magdalena direkt. Och kul. Det händer mycket och jag lär mig något nytt varje dag. Just nu får jag hjälp av mina kollegor, men i mars ska jag gå en utbildning som heter Betongkurs Klass II. Efter det kommer jag få jobba mer självständigt.

Så vad är roligast - köra betongbil eller jobba med att blanda betong på fabriken?
- Svårt att säga. Båda rollerna är roliga. Visserligen var jag mer hos kunderna som chaufför, det är ju ett rörligt yrke. Men på fabriken har jag å andra sidan mycket kundkontakt både via telefon och mejl. Ibland vill man också att jag kommer ut på byggena och tar prover, så jag är inte helt bunden till kontoret, säger Magdalena.

Vad lockade med Betongindustri när du sökte jobb?
- Närheten först och främst. Jag har jobbat som lastbilschaufför sedan 2014, men jobbet på Betongindustri gjorde att jag kunde jobba mer hemmavid i Linköping. Men jag lockades också av branschen. Jag har kört det mesta innan, men aldrig betong och det tyckte jag lät intressant.

Så du har inte ångrat dig då?
- Nej, det är bra kollegor och ett omväxlande och lärorikt jobb. Visst kan det ibland vara mycket att göra, men andra dagar är det lugnare. Variationen trivs jag bra med.